Skrolla ner för äldre inlägg

15. maj, 2021

I detta inlägg vill jag ge dig information om fettsyror och vilken inverkan de har på kroppen. Jag har valt att börja sälja marknadens bästa och mest oxidationssäkra Omega-3 produkt - ArcticMed Omega-3 Premium. 
Jag får ofta förfrågningar från återförsäljare om jag vill börja sälja deras produkter. Jag har alltid varit noga med att det skall vara rena och högkvalitativa och gärna svenska produkter. Många gånger tackar jag nej för jag har redan landat i de produkter jag är nöjd med. Men jag är alltid öppen för utveckling och förändring. 
Jag är redan mycket nöjd med de leverantörer jag har, som erbjuder omega-3 tillskott. De har bra produkter. Det jag har saknat är att kunna göra kliniska tester för klienters fettsyraprofil. Och hittills har jag endast varit medveten om att det finns MLM produkter som erbjuder tester. Och jag är helt emot dessa produkter och avtal, både mot mig själv och klienten. 
Under vintern och våren har jag kollat runt lite mer. Jag gillar att kunna erbjuda tester, behandling och kombinera det med min rådgivning kring kost och näring. I mitt förra nyhetsbrev skrev jag om matintoleranstestet Food Detective, som testar 46 olika livsmedel. Det är ett bra verktyg, som jag använder på klienter nu. Och nu har jag landat i att ta in Omega-3 Premium oljan från ArcticMed, som dessutom erbjuder ett av Europas mst avancerade fettsyraprofil. 
Du kan läsa mer om tester HÄR.

Varför är det viktigt med en god fettsyrabalans? De omega fettsyror som du kanske mest har hört talas om är Omega 3, 6, 7 och 9.
Omega 3 är en fleromättad fettsyra och den mest antiinflammatoriska oljan, som ger oss smidiga kärl, god muskel- och ledhälsa, friska organ och cellmembran, är viktig för hjärnhälsan och minnet och skapar en god hormonell balans. En god omega 3 kvot har terapeutiska effekter och kan även motverka och förebygga t.ex depression, ADHD, och kardiovaskulära sjukdomar. Alfalinolensyra (ALA) är en livsviktig omega 3 fettsyra, som kroppen inte kan bilda själv. Den finns i fiskfett utvunnet från lax, makrill, anjovis, sill. Den finns även även i hampafrön, sojabönor och valnötter. ALA är förstadium till omega 3 fettsyrorna EPA och DHA. Dessa kan bildas i kroppens ämnesomsättning. Därför är det vanligt att vegetarianer och veganer har en sämre fettsyraprofil om de inte intar ren fiskolja. Vår kropp kan till en liten, liten procent omvandla vegetabilisk olja till EPA och DHA. Men det brukar inte vara tillräckligt. Så veganska kapslar rekommenderar jag väldigt sällan. Även de som är allergiska mot fisk och skaldjur kan ta denna rena omega-3 Premium från ArcticMed eftersom den inte innehåller fiskprotein. 
Omega 6 är den andra livsviktiga (essentiella), fleromättade fettsyran, likt omega 3. Vi hittar den främst i nötter och växtoljor men även i kött. Den finns naturligt i modersmjölk som gammalinolensyra (GLA). GLA reducerar PMS, förbättrar huden, har en gynnsam effekt på torr hud och eksem, balanserar hormoner mm. Arakidonsyra (AA) som är en omega 6 fettsyra hittar vi främst i kött. Det är denna del av omega 6 familjen som har fått ett dåligt rykte om sig och har gett stora fördomar för hela omega 6 familjen. AA är i små mängder väldigt viktig för vår hjärnfunktion, men i större mängder ökar den inflammation i kroppen. Därför pratar många om att omega 6 är ohälsosam och skapar inflammation. Men det är inte en rättvis bild av omega 6 fettsyrorna. Det viktiga är att vi har en god balans mellan omega 3 och 6. Den optimala balansen är 1:1 men de senaste decennierna har vi kommit ur balans och det är vanligare med att balansen ligger på 1:15. DET skapar ett inflammatoriskt tillstånd och beror på vår kost och livsstil, men det betyder inte att vi skall vara rädda för omega 6. 
Omega 7 utvinns främst ur havtornsbär. Dess kända egenskaper är att återställa funktionen i kroppens cellmembran, vävnader och slemhinnor. Havtorn innehåller dessutom betydelsefulla mängder av antioxidanter.
Oljesyran omega 9 är en enkelomättad fettsyra som finns speciellt i oliv-, avokado-, jordnöts-, mandel- och rapsolja. Kroppen kan själv tillverka omega9 och räknas därför inte till en essentiell fettsyra.

Studier visar att vi har gått från omega 3/6 balansen 1:1 till 1:15 på 100 år. ArcticMed ser via sina tester att personer kan gå från 1:15 till 1:3 på endast 100 dagar. Och det är helt fantastiska resultat man kan förvandla i sin kropp på denna korta tid. Jag vet att många upplever att de inte klarar av feta produkter. Det beror oftast på lever och gallproblem. Dessa besvär kan jag parallellt lindra med hjälp av bioresonans, som balanserar organens funktion i kroppen. Ihop med näringsprogram, som stöttar kroppens funktioner så upplever många en stor förändring. Och fungerar kroppen som den ska så kan även näringen gå dit den ska och kroppen kan läka på cellnivå. Kroniska sjukdomar och besvär betyder inte att de kommer att vara med oss hela livet. Kronisk betyder bara att något är långvarigt. 

Varför ArcticMed Omega-3 Premium?

 • Marknadens bästa och mest oxidationssäkra Omega-3 produkt med Omega-9 och polyfenoler.
 • Naturliga oljor, aldrig högkoncentrat eftersom högkoncentrat inte får med sig hela fettsyrakomplexet samt tappar oxidationsmotstånd.
 • Vitamin-E räcker inte som oxidationsskydd när fiskoljan kommer in i kroppen.
 • ArcticMed använder sig därför även av hydroxytyrosol och andra polyfenoler från kallpressade oliver för överlägset oxidationsskydd (den sträva känslan du kan få i halsen av en riktigt bra olivolja beror på dessa fantastiska polyfenoler)
 • Endast flytande olja eftersom vi är stolta över vår olja och inte behöver gömma dålig smak och lukt i kapslar, något som annars är vanligt förekommande.
 • Kapslar blir både dyrare per gram Omega-3 samt jobbiga att ta i den mängd naturlig olja som behövs för att komma upp i 2000-3000 mg Omega-3/dag vilket krävs för en ordentlig hälsoeffekt.

Om du enbart vill byta produkt och börja köpa denna olja, istället för det du har hemma just nu, så går det utmärkt att göra det. Du är inte bunden att köpa en viss mängd. På ditt första köp hos ArcticMed ger jag dig 10% rabatt med koden: styrka. Så kom ihåg att skriva det i kassan. Du kommer att ha tillgång till denna olja (finns i naturell och i citronsmak) direkt via mig på kontoret. Så köper du direkt av mig är det också lite billigare (299 kr). Jag vill poängtera att den med citronsmak är en favorit bland de flesta. Den innehåller inte pektin, utan citronoljan är utvunnen ut citronskalet på ekologiska citroner. Därför fungerar den bra för dem som är känsliga mot citrus. 
Det går bra att enbart göra testet - en fettsyraprofil. Det krävs inte att du köper eller binder upp dig på något abonnemang med Premium oljan. 
Äter du blodförtunnande läkarmedel skall du rådgöra med din läkare först (om du eventuellt skall minska på din dos) eftersom omega-3 har en naturligt blodförtunnande effekt och positiv verkan på blodkärlen - ett riktigt läkemedel :) 

Jag är så glad över att ha denna juvel i mitt sortiment och jag hoppas du också kommer att vara nöjd. Dela gärna denna information med dina vänner - man vet aldrig vem som kan ha nytta av att få da del av hälsoråd. 
Ha en fantastisk dag och du är välkommen att kontakta mig på holistiskstyrka@gmail.com om det dyker upp funderingar. 

Mer information om oljan hittar du HÄR.

13. jan, 2021


Nu finns denna produkt att köpa hos mig. För tillfället har jag tagit in den lilla sprayflaskan, som är supersmidig att ha i väskan eller fickan när man är på vift och man vill rengöra t.ex sina händer utan att torka ut dem. Gelflaskan finns också hos mig och det är samma innehål men i gel format, vilket gör att den är utmärkt att dutta på sår, eksem, acne, en brännskada, fotsvamp osv eftersom den stannar på längre än om man sprayar. Den fungerar även utmärkt att ha som s.k handsprit - men den innehåller inte uttorkande sprit 😀 Hypoklorsyran är även via FHM bevisat effektiv mot SARS-CoV-2. 

Innehåll
Vatten
Koksalt (Natriumklorid)
Verksamt ämne: Aktivt klor, frisatt från hypoklorsyra, 500 ppm (genererat genom elektrolys)

Andra fördelar
Ph-neutral
Torkar inte ut huden
Innehåller inte alkohol
Parfymfri

Nedan är mer information om hypoklorsyran från leverantören Innemiljö och Hälsa.

Hypoklorsyra (HOCl) produceras av kroppens immunceller för att bekämpa infektioner. Det är ett ämne som är effektivt mot ett brett spektrum av mikroorganismer samtidigt som det är ofarligt för människor. De goda desinficerande och antibakteriella egenskaperna har varit kända i generationer.

Välstuderat ämne

HOCl är ett välstuderat ämne som använts inom vården i decennier. Det mest välstuderade området är utan tvekan sårläkning, och den äldsta studien jag hittade är imponerande nog från 1915 (1).

Studien beskriver bland annat två soldater med svårläkta sår, där behandling skett med väteperoxid och jod i flera veckor utan effekt. Efter att ha bytt till HOCl, försvann både smärta och dålig lukt från såren och patienterna började läka. Även långvarig feber gav med sig snabbt. Efter bara några dagar uppvisade patienterna en remarkabel förbättring av behandling med hypoklorsyra.

Många studier talar om positiva effekter av sårläkning (2,3,4). Även när det gäller de mest svårläkta sår, så kallade bensår, ser man bra effekt med HOCl (5).

HOCl har också i studier visat sig vara effektivt mot svampinfektioner (6). Dessutom kan spridning av influensavirus motverkas (7) och till och med kräksjukevirus (8). Foggning av rummet rekommenderas i en studie, för att undvika smittspridning av noroviruset som orsakar exempelvis vinterkräksjukan. Kanske inte så förvånande att vården använt HOCl i över 100 år (9).

Studier talar också om antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper. Det har man kunnat se både i studier på människor och utanför människokroppen (”in-vitro” och ”in-vivo”) och man har kommit fram till att HOCl kan vara ett optimalt sätt att behandla sår, klåda, diabetes-sår och inflammatoriska hudåkommor (10) på.

Även brännskador försvinner effektivt vid behandling med HOCl (11).

Det finns till och med studier som föreslår att vi kan använda HOCl som munskölj (12) eftersom HOCl är effektivt mot de bakteriestammar som orsakar tandköttsinflammation. I en annan studie på möss, fann man det säkert att använda HOCl som munvatten (13). Det kan också användas för rengöring av tandborstar (14).

HOCl är enligt studier effektiv som handdesinfektion (15) Men även för desinficering av ytor (16). Detta noterades på en kirurg-klinik där man avsevärt minskade mängden bakterier på ytan efter att ha städat med HOCL.

HOCl kan användas i sprayform för att döda influensavirus. I en studie kunde man till exempel se att influensavirus på lakan försvann efter tio sekunders sprayande med hypoklorsyra (17).

Inom jordbruket har de antibakteriella egenskaperna varit kända under lång tid. I Sverige används lösningen för att bekämpa klövsjuka. Men också på stora äggkläckningsanläggningar för desinfektion, eftersom sådana anläggningar ställer höga krav på hygien.

Bäst av allt är att HOCl inte verkar påverka vår viktiga normalflora som vi vill ha på huden. I en studie användes HOCl för att bekämpa Stafylokocker på ögonlocket (1819). Efter bara en behandling kunde forskarna se en signifikant minskning av bakterier, utan att normalfloran och de goda bakterierna påverkades.

COVID-19

Det senaste viruset i raden förtjänar ett eget avsnitt. Virustider ställer extra stora krav på desinficeringsmedel. Dessutom riskerar sjukvårdspersonal och andra att få sin hud förstörd eftersom konventionella desinficeringsmedel är uttorkande. HOCl är inte torkar inte ut huden, den förstör inte heller normalfloran på huden som vi behöver som försvar mot bland annat virus.

Den amerikanska miljöskyddsmyndigheten EPA, listar hypoklorsyra på sin lista över desinfektionsmedel som är verksamma mot viruset som orsakar COVID-19 (20).

För att förhindra att smitta sprider sig via vatten, har forskarna kommit fram till att hypoklorsyra kan vara effektivt för att ta död på viruset i vatten (21).

CDC, Center for Disease Control and Prevention, som kanske är mest kända för sitt arbete med smittskydd då de arbetar med folkhälsan i USA, har nyligen godkänt HOCL som ett säkert desinficeringsmedel. Därför har exempelvis en brandstation i Tulsa börjat använda det för att spraya sina bilar och sin utrustning. Eftersom det är så lätt och effektivt säger de att de kommer att fortsätta desinficera på det här sättet under kommande influensatider också (22).

Den senaste sammanfattningen av studier återfinns i den här vetenskapliga skriften: 23. Forskarna kommer här fram till att hypoklorsyra är det “ideala” desinfektionsmedlet. Och rekommenderar det för sanering av stora ytor som kontorslokaler och operationssalar för att förhindra smittspridning.

Vad säger myndigheter?

Jag skrev till Folkhälsomyndigheten och frågade om lämpligheten i att desinficera händer och ytor med Smart Desinfektion, i offentliga miljöer så som skolor. De svarade att hypoklorsyra är “bevisat effektiv” mot SARS-CoV-2 och att de inte har några åsikter om vilka alternativ som används, bara de fungerar.

Kroppens egna försvar

När kroppen attackeras av bakterier, virus, svamp eller andra patogener, skickar immunförsvaret ut vita blodkroppar (neurofilerna) som producerar HOCI till platsen som är under attack. För att döda dessa organismer (24).

Vad är hypoklorsyra?

Hypoklorsyra är helt enkelt vatten och koksalt som genomgått elektrolys. För att förstå hur vatten och koksalt kan förändras till ett nytt ämne, behöver vi förklara begreppet elektrolys.

Elektrolys innebär att man driver kemiska reaktioner som normalt sett inte sker, genom att använda elektricitet. Blandar man vatten och salt händer ingenting, då är det bara natriumjoner och kloridjoner som simmar omkring i vatten. Men driver man en ström igenom, sker en reaktion, eftersom det påverkar jonerna. Det sker genom att man stoppar ner två elektroder i koksaltlösningen. Då dras elektronerna från den ena elektroden till den andra. Natriumjonerna (Na+) som är positivt laddade, vill dras till elektroden som blivit negativt laddad. Kloridjonerna (Cl-) som är negativt laddade, vill dras till elektroden som är positivt laddad. Eftersom det går en ström igenom, finns ett ”sug” av elektroner (av elektriciteten) som tvingar kloridjonen att lämna ifrån sig en elektron (som ”hoppar” in i elektroden). När det försvinner en elektron från kloridjonen bildas i stället klor: 2Cl− + 2e− → Cl2.

Dödlig för patogener, ofarlig för människor och andra däggdjur

Livsmedelsverket anger att HOCl inte kräver något godkännande för vattenrening. Har du åkt färja till Danmark, har du förmodligen redan druckit det eftersom det används i vattentankarna på stora fartyg för att undvika bakterier i dricksvattnet. Det är alltså helt ofarligt för människor, men för patogener som bakterier, virus och svamp är det däremot dödligt.

Källor

 1. Experimental observations
 2. Hypochlorous Acid as a Potential Wound Care Agent
 3. Hypochlorous Acid: an ideal wound care agent with powerful microbicidal, antibiofilm, and wound healing potency
 4. Hypochlorous Acid in Wound Treatment
 5. Effects of Hypochlorous Acid Solutions on Venous Leg Ulcers (VLU): Experience With 1249 VLUs in 897 Patients
 6. Fungal Infections Following Boston Type 1 Keratoprosthesis Implantation: Literature Review and In Vitro Antifungal Activity of Hypochlorous Acid
 7. Evaluation of sprayed hypochlorous acid solutions for their virucidal activity against avian influenza virus through in vitro experiments
 8. Evaluation of Liquid- and Fog-Based Application of Sterilox Hypochlorous Acid Solution for Surface Inactivation of Human Norovirus
 9. Uses of inorganic hypochlorite (bleach) in health-care facilities
 10. Status Report on Topical Hypochlorous Acid: Clinical Relevance of Specific Formulations, Potential Modes of Action, and Study Outcomes
 11. Effectiveness of electrolyzed oxidized water irrigation in a burn-wound infection model
 12. Development of a mouthwash alternative using a low-level hypochlorous acid solution with macroporous platinum electrodes and its application to oral health
 13. Biological toxicity of acid electrolyzed functional water: effect of oral administration on mouse digestive tract and changes in body weight
 14. Antibacterial effect of electrolyzed water on oral bacteria
 15. Hypochlorous acid water generator highly effective in removing bacteria and deodorizing
 16. A Safer, More Effective Method for Cleaning and Disinfecting GI Endoscopic Procedure Rooms
 17. Evaluation of sprayed hypochlorous acid solutions for their virucidal activity against avian influenza virus through in vitro experiments
 18. Reduction in bacterial load using hypochlorous acid hygiene solution on ocular skin
 19. Hypochlorous acid eyelid wash reduces bacterial load
 20. List N: Disinfectants for Use Against SARS-CoV-2 (COVID-19)
 21. Removing the novel coronavirus from the water cycle
 22. Tulsa firefighters use old air tanks to fight back against COVID-19
 23. Hypochlorous Acid: A Review
 24. Scientists Reveal How Disease Bacterium Survives Inside Immune System Cell
3. nov, 2020

5 själ till att dricka benbuljong:

 1. Är anti-inflammatorisk. Innehåller höga halter av de anti-inflammatoriska aminosyrorna glycin och prolin.
 2. Läker en läckande eller stressad tarm. Gelatinet skyddar och läker slemhinnan i mag-tarmkanalen, samt stödjer matsmältning och upptag av näringsämnen.
 3. Minskar ledsmärta och inflammation. Glukosamin kan stimulera tillväxten av nytt kollagen, reparera skadade leder och minska smärta och inflammation i kroppen.
 4. Ger friskt hår, hud och naglar. Kollagen och gelatin stödjer hårväxt, hudföryngring och håller naglarna starka.
 5. Är mättande. På grund av det höga näringsinnehållet minskar hungerkänslor och sug.
 6. Och mycket mer 🙂

Recept:

 • ca 1,5 kg nötköttsmärgben och knogben 
 • 1 dl rå äppelcidervinäger och/eller färskpressad citronsaft
 • ca 4 liter vatten 
 • 3 selleristjälkar, delade
 • 3 morötter i bitar
 • 3 lökar i bitar
 • 2 msk ghee eller smör
 • Havssalt
 • Krydda med till exempel rosmarin, timjan eller basilika.
 • En handfull färsk persilja läggs i på slutet.

Gör såhär:

 1. Placera benbitarna i en stor rostfri eller keramisk gryta. Tillsätt vatten så det täcker, salt och äppelcidervinäger (eller citronsaft). Låt blandningen stå i en timme så läcker mer mineral ut ur benen.
 2. Koka upp och skumma av det bruna ovanpå. Tillsätt grönsaker och rotfrukter, kryddor och ghee (ger god smak), och sjud sedan på låg värme i minst 8–10 timmar, helst över natten. Fyll på vatten om det behövs så det täcker benen. Skrapa ur märgen ur benen efter ett tag. (Om benen klyvts från början, så att märgen är frilagd, behövs inte lika lång koktid.) Jag köper färdiga mindre bitar. Jag hittar dem i frysdisken och de är i ca 1,5 kg förpackningar - perfekt. Jag kokar/sjuder min buljong i ca 4 tim.
 3. Lägg i persiljan på slutet.
 4. Låt sedan buljongen svalna något, ta ur benen och sila den om du så önskar.
 5. Jag sparar kryddorna och grönsakerna och mixar ner dem i buljongen med en stavmixer. Sedan häller jag upp i portioner och fryser in. Buljongen håller sig bra några dagar i kylen och flera månader i frysen. 
 6. God som sådan med lite extra grönsaker, groddar, alger osv, eller som smaksättning i maten istället för den klassiska buljongtärningen.
 7. Njut!
24. sep, 2020

I detta brev tänkte jag ge dig kunskap om näringstillskott och vad de olika produkterna är bra för, som jag säljer på Lugnett Studio.

Detta år har varit ett speciellt år. Det har varit mycket prat om virus, immunförsvaret och restriktioner. I media har vi främst hört om restriktioner - att hålla avstånd och god handhygien. Tyvärr har media inte belyst vårt fantastiska immunförsvar, som faktiskt är det allting handlar om. Det här året har stress och oro ökat i vårt samhälle. Och när detta sker kräver också kroppen mer näring, byggstenar och bränsle. Jag har med glädje fått erfarenheten att många har blivit mer medvetna om vikten av en sund kosthållning och livsstil. Jag har sett personer gå ut på promenader i en större utsträckning, efterfrågan av näring har varit lite högre och nyfikenheten att få lära sig mer om sin kropp och ta hand om den har ökat. 
Nu har vi kommit in i höst- och vinterhalvåret, som normalt är tiden för förkylningar och influensa. Vi är mer inomhus den här tiden på året och många upplever att de tappar energi. Då är det bra att förbygga immunförsvaret och undvika närings- och energibrist. En sund och ren kost är A och O samtidigt som det inte alltid är tillräckligt. Faktorer som näring i jorden, hur djuren mår, vår egna stressnivå, sömn, motion osv spelar också en stor roll i hur mycket näring vi kan absorbera samt hur mycket näring det faktiskt finns i maten efter att den har tillagats.
Nu till hösten har jag tagit in några produkter som fokuserar - förutom på allmän god hälsa - på hjärtat och kärlen. Jag berättar mer nedan.

Jag har valt att ha ett basutbud på Lugnett Studio. Svenska, rena multitillskott och singeltillskott. Jag gillar multitillskottet från Alpha Plus, som är riktat till hela familjen och anpassat efter ålder, kön och livstillstånd. 
Tjej är anpassat för tjejer och kvinnor i fertil ålder.
Kvinna är till kvinnor som har passerat fertil ålder.
Barn är en mild tugg-/sugtablett för barn upp till ca 12 år. 
Det finn även Man och Mamma i denna multiserie, men jag har valt att inte ha just dem på lager hos mig. Att välja något av dessa tillskott till sig själv eller familjen ger er en bra bas att bygga på. Utöver detta multitillskott kan man ha behov av mer näring och då går det lätt att toppa med ett singeltillskott. Undvik att bara ta t.ex magnesium, för att du ha har hört att de det ska vara bra för dina symtom. Att bara ta ett näringsämne skapar en ny obalans någon annanstans i kroppen. Jag brukar säga att alla näringsämnen är i behov av sina parhästar (andra näringsämnen) för att absorberas och fungera optimalt i kroppen. Därför rekommenderar jag alltid att man har en multivitamin-mineral i botten.
C- vitamin är viktig vid stress och förkylningar. Behovet ökar vid ett pressat immunförsvar. C- vitamin motverkar trötthet och inflammationer och skyddar dina celler. Det bidrar även till bättre hälsa för tandköttet, huden och blodkärlen.
Omega-3 Plus har jag valt för dess höga halt och kvalitet av fettsyror. Rätt fettsyror hjälper oss att hållas friska hormonellt, mentalt (bra för hjärnan) och kardiovaskulärt (bra för blodkärlens tonus, elasticitet). Nyttiga fetter stärker också immunförsvaret.
Mega B komplex är ett balanserat tillskott av samtliga B- vitaminer. Likt C- vitamin är B- vitamin vattenlösligt och det går åt mycket av dessa näringsämnen under dagen. B- komplexet bidrar till att minska trötthet och utmattning, stöttar levern som i sin tur bidrar till att bibehålla normal hud, ökar prestationsförmågan mm. 
Magnesium har över 350 funktioner i kroppen och fungerar avslappnande för muskler, bidrar till en normal energiomsättning och nervsystemets normala funktion.
D- vitamin är ett hormon som är viktigt för hjärta och kärl, immunförsvaret, skelettet, huden, musklerna, hjärnan och nervsystemet. Det finns studier som pekar på att många av dem som inte har klarat av Covid-19 infektionen har haft bl.a D- vitamin brist. D-vitamin brist kopplas till hälsoproblem som står för 36% av sjukvårdskostnaderna direkt och ytterligare 28% indirekt (Grant WB et. al, Prog Biophys Mol Biol. 2009 Feb-Apr;99(2-3):104-13. Epub 2009 Mar 4).
För att få i sig 50 mikrogram (2000ie) D- vitamin per dag måste vi äta ca 40 ägg eller dricka 20 glas mjölk. Via huden kan vi bilda D-vitamin förutsatt att vi exponerar en stor hudyta (alltså inte har mycket kläder på oss), inte har solkräm på oss och att solen skiner under juni/juli månad. Det är vårt fönster att använda oss av här i Norden. Att vara utomhus mitt på dagen, i juni/juli månad, i solsken utan solkräm och med mycket hud som är bar. Och ca 15-30 min ofta är bättre än att steka sig länge och sällan.
Cellenzym består av matsmältningsenzymer, som hjälper till att bryta ner kolhydrater, fibrer, fett och protein.
Q10 behövs för att bilda energi i cellerna. Med stigande ålder sjunker nivåerna av Q10 i kroppen. Personer som äter statiner har ett större behov av Q10 eftersom statinerna dränerar kroppen från Q10. Det kan i längden leda till sämre hjärt- och kärlhälsa. 
Rödbetspulver är rikt på nitrat, som omvandlas till nitrit i kroppen och blir sedan kväveoxid. Kväveoxid har en kärlvidgande effekt och ökar därmed transporten av syre till muskler och hjärnan. 
Stressbalans är en blandning av adaptogena örter, som stärker mental och fysisk kapacitet vid tillstånd av trötthet, svaghet och stress. 

Som du märker så är mitt fokus på att erbjuda näringstillskott som underhåller den allmänna hälsan och som samtidigt bidrar till ett starkare immunförsvar och friskare hjärta och kärl. 
Det finns många fler produkter som jag jobbar med - detta är ett bra basutbud som skall vara tillgängligt för alla. Är man osäker på vad man kan behöva rekommenderar jag att man bokar sig på en rådgivning och får ett skräddarsytt näringsprogram som passar din vardag och livssituation. 

Och som vanligt hittar du mer produkter i min webbutik, som jag är tacksam att du använder när du vill handla hem via internet. 
Ha en trevlig dag! 
Varma hälsningar, Jenny Lemberg

29. jun, 2020

Gör 2 st satser om ni är mer än 6 st personer i ert sällskap 😉

 • 400 g färdigkokta svarta bönor
 • 1 dl havregryn
 • 2 msk kakao
 • 3 msk kokosolja
 • 1 tsk bakpulver
 • ½-1 dl socker (börja med mindre mängd och tillsätt om du vill ha sötare)
 • 4 msk havregrädde (eller annan växtbaserad grädde)
 • 1 dl hackade cashewnötter
 • lite flingsalt

Gör såhär:

Sätt ungnen på 175 grader varmluft.

Mixa bönorna i en matberedare eller med en stavmixer.

Häll ner resten av ingredienserna förutom nötterna. Mixa till en slät smet och smaka av med sötman.

Vänd ner nötterna i smeten.

Lägg bakplåtspapper i en liten fyrkantig form (ca 20x20 cm - en rund springform går också bra)

Bred ut smeten i formen och smula på några nypor flingsalt på ytan.

Grädda i nerde delen av ugnen ca 15 min.

Låt kakan svalna och skär upp i 12 st bitar. Avnjut med en risbaserad vaniljglass eller växtbaserad vispgrädde.