29. jun, 2020

Vegan Brownie med svarta bönor

Gör 2 st satser om ni är mer än 6 st personer i ert sällskap 😉

  • 400 g färdigkokta svarta bönor
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk kakao
  • 3 msk kokosolja
  • 1 tsk bakpulver
  • ½-1 dl socker (börja med mindre mängd och tillsätt om du vill ha sötare)
  • 4 msk havregrädde (eller annan växtbaserad grädde)
  • 1 dl hackade cashewnötter
  • lite flingsalt

Gör såhär:

Sätt ungnen på 175 grader varmluft.

Mixa bönorna i en matberedare eller med en stavmixer.

Häll ner resten av ingredienserna förutom nötterna. Mixa till en slät smet och smaka av med sötman.

Vänd ner nötterna i smeten.

Lägg bakplåtspapper i en liten fyrkantig form (ca 20x20 cm - en rund springform går också bra)

Bred ut smeten i formen och smula på några nypor flingsalt på ytan.

Grädda i nerde delen av ugnen ca 15 min.

Låt kakan svalna och skär upp i 12 st bitar. Avnjut med en risbaserad vaniljglass eller växtbaserad vispgrädde.