29. jun, 2020
Vegan Brownie med svarta bönor
Gör 2 st satser om ni är mer än 6 st personer i ert sällskap 😉
- 400 g färdigkokta svarta bönor
- 1 dl havregryn
- 2 msk kakao
- 3 msk kokosolja
- 1 tsk bakpulver
- ½-1 dl socker (börja med mindre mängd och tillsätt om du vill ha sötare)
- 4 msk havregrädde (eller annan växtbaserad grädde)
- 1 dl hackade cashewnötter
- lite flingsalt
Gör såhär:
Sätt ungnen på 175 grader varmluft.
Mixa bönorna i en matberedare eller med en stavmixer.
Häll ner resten av ingredienserna förutom nötterna. Mixa till en slät smet och smaka av med sötman.
Vänd ner nötterna i smeten.
Lägg bakplåtspapper i en liten fyrkantig form (ca 20x20 cm - en rund springform går också bra)
Bred ut smeten i formen och smula på några nypor flingsalt på ytan.
Grädda i nerde delen av ugnen ca 15 min.
Låt kakan svalna och skär upp i 12 st bitar. Avnjut med en risbaserad vaniljglass eller växtbaserad vispgrädde.