24. sep, 2020

Produktkunskap

I detta brev tänkte jag ge dig kunskap om näringstillskott och vad de olika produkterna är bra för, som jag säljer på Lugnett Studio.

Detta år har varit ett speciellt år. Det har varit mycket prat om virus, immunförsvaret och restriktioner. I media har vi främst hört om restriktioner - att hålla avstånd och god handhygien. Tyvärr har media inte belyst vårt fantastiska immunförsvar, som faktiskt är det allting handlar om. Det här året har stress och oro ökat i vårt samhälle. Och när detta sker kräver också kroppen mer näring, byggstenar och bränsle. Jag har med glädje fått erfarenheten att många har blivit mer medvetna om vikten av en sund kosthållning och livsstil. Jag har sett personer gå ut på promenader i en större utsträckning, efterfrågan av näring har varit lite högre och nyfikenheten att få lära sig mer om sin kropp och ta hand om den har ökat. 
Nu har vi kommit in i höst- och vinterhalvåret, som normalt är tiden för förkylningar och influensa. Vi är mer inomhus den här tiden på året och många upplever att de tappar energi. Då är det bra att förbygga immunförsvaret och undvika närings- och energibrist. En sund och ren kost är A och O samtidigt som det inte alltid är tillräckligt. Faktorer som näring i jorden, hur djuren mår, vår egna stressnivå, sömn, motion osv spelar också en stor roll i hur mycket näring vi kan absorbera samt hur mycket näring det faktiskt finns i maten efter att den har tillagats.
Nu till hösten har jag tagit in några produkter som fokuserar - förutom på allmän god hälsa - på hjärtat och kärlen. Jag berättar mer nedan.

Jag har valt att ha ett basutbud på Lugnett Studio. Svenska, rena multitillskott och singeltillskott. Jag gillar multitillskottet från Alpha Plus, som är riktat till hela familjen och anpassat efter ålder, kön och livstillstånd. 
Tjej är anpassat för tjejer och kvinnor i fertil ålder.
Kvinna är till kvinnor som har passerat fertil ålder.
Barn är en mild tugg-/sugtablett för barn upp till ca 12 år. 
Det finn även Man och Mamma i denna multiserie, men jag har valt att inte ha just dem på lager hos mig. Att välja något av dessa tillskott till sig själv eller familjen ger er en bra bas att bygga på. Utöver detta multitillskott kan man ha behov av mer näring och då går det lätt att toppa med ett singeltillskott. Undvik att bara ta t.ex magnesium, för att du ha har hört att de det ska vara bra för dina symtom. Att bara ta ett näringsämne skapar en ny obalans någon annanstans i kroppen. Jag brukar säga att alla näringsämnen är i behov av sina parhästar (andra näringsämnen) för att absorberas och fungera optimalt i kroppen. Därför rekommenderar jag alltid att man har en multivitamin-mineral i botten.
C- vitamin är viktig vid stress och förkylningar. Behovet ökar vid ett pressat immunförsvar. C- vitamin motverkar trötthet och inflammationer och skyddar dina celler. Det bidrar även till bättre hälsa för tandköttet, huden och blodkärlen.
Omega-3 Plus har jag valt för dess höga halt och kvalitet av fettsyror. Rätt fettsyror hjälper oss att hållas friska hormonellt, mentalt (bra för hjärnan) och kardiovaskulärt (bra för blodkärlens tonus, elasticitet). Nyttiga fetter stärker också immunförsvaret.
Mega B komplex är ett balanserat tillskott av samtliga B- vitaminer. Likt C- vitamin är B- vitamin vattenlösligt och det går åt mycket av dessa näringsämnen under dagen. B- komplexet bidrar till att minska trötthet och utmattning, stöttar levern som i sin tur bidrar till att bibehålla normal hud, ökar prestationsförmågan mm. 
Magnesium har över 350 funktioner i kroppen och fungerar avslappnande för muskler, bidrar till en normal energiomsättning och nervsystemets normala funktion.
D- vitamin är ett hormon som är viktigt för hjärta och kärl, immunförsvaret, skelettet, huden, musklerna, hjärnan och nervsystemet. Det finns studier som pekar på att många av dem som inte har klarat av Covid-19 infektionen har haft bl.a D- vitamin brist. D-vitamin brist kopplas till hälsoproblem som står för 36% av sjukvårdskostnaderna direkt och ytterligare 28% indirekt (Grant WB et. al, Prog Biophys Mol Biol. 2009 Feb-Apr;99(2-3):104-13. Epub 2009 Mar 4).
För att få i sig 50 mikrogram (2000ie) D- vitamin per dag måste vi äta ca 40 ägg eller dricka 20 glas mjölk. Via huden kan vi bilda D-vitamin förutsatt att vi exponerar en stor hudyta (alltså inte har mycket kläder på oss), inte har solkräm på oss och att solen skiner under juni/juli månad. Det är vårt fönster att använda oss av här i Norden. Att vara utomhus mitt på dagen, i juni/juli månad, i solsken utan solkräm och med mycket hud som är bar. Och ca 15-30 min ofta är bättre än att steka sig länge och sällan.
Cellenzym består av matsmältningsenzymer, som hjälper till att bryta ner kolhydrater, fibrer, fett och protein.
Q10 behövs för att bilda energi i cellerna. Med stigande ålder sjunker nivåerna av Q10 i kroppen. Personer som äter statiner har ett större behov av Q10 eftersom statinerna dränerar kroppen från Q10. Det kan i längden leda till sämre hjärt- och kärlhälsa. 
Rödbetspulver är rikt på nitrat, som omvandlas till nitrit i kroppen och blir sedan kväveoxid. Kväveoxid har en kärlvidgande effekt och ökar därmed transporten av syre till muskler och hjärnan. 
Stressbalans är en blandning av adaptogena örter, som stärker mental och fysisk kapacitet vid tillstånd av trötthet, svaghet och stress. 

Som du märker så är mitt fokus på att erbjuda näringstillskott som underhåller den allmänna hälsan och som samtidigt bidrar till ett starkare immunförsvar och friskare hjärta och kärl. 
Det finns många fler produkter som jag jobbar med - detta är ett bra basutbud som skall vara tillgängligt för alla. Är man osäker på vad man kan behöva rekommenderar jag att man bokar sig på en rådgivning och får ett skräddarsytt näringsprogram som passar din vardag och livssituation. 

Och som vanligt hittar du mer produkter i min webbutik, som jag är tacksam att du använder när du vill handla hem via internet. 
Ha en trevlig dag! 
Varma hälsningar, Jenny Lemberg