15. maj, 2021

Fettsyror och deras hälsoeffekter

I detta inlägg vill jag ge dig information om fettsyror och vilken inverkan de har på kroppen. Jag har valt att börja sälja marknadens bästa och mest oxidationssäkra Omega-3 produkt - ArcticMed Omega-3 Premium. 
Jag får ofta förfrågningar från återförsäljare om jag vill börja sälja deras produkter. Jag har alltid varit noga med att det skall vara rena och högkvalitativa och gärna svenska produkter. Många gånger tackar jag nej för jag har redan landat i de produkter jag är nöjd med. Men jag är alltid öppen för utveckling och förändring. 
Jag är redan mycket nöjd med de leverantörer jag har, som erbjuder omega-3 tillskott. De har bra produkter. Det jag har saknat är att kunna göra kliniska tester för klienters fettsyraprofil. Och hittills har jag endast varit medveten om att det finns MLM produkter som erbjuder tester. Och jag är helt emot dessa produkter och avtal, både mot mig själv och klienten. 
Under vintern och våren har jag kollat runt lite mer. Jag gillar att kunna erbjuda tester, behandling och kombinera det med min rådgivning kring kost och näring. I mitt förra nyhetsbrev skrev jag om matintoleranstestet Food Detective, som testar 46 olika livsmedel. Det är ett bra verktyg, som jag använder på klienter nu. Och nu har jag landat i att ta in Omega-3 Premium oljan från ArcticMed, som dessutom erbjuder ett av Europas mst avancerade fettsyraprofil. 
Du kan läsa mer om tester HÄR.

Varför är det viktigt med en god fettsyrabalans? De omega fettsyror som du kanske mest har hört talas om är Omega 3, 6, 7 och 9.
Omega 3 är en fleromättad fettsyra och den mest antiinflammatoriska oljan, som ger oss smidiga kärl, god muskel- och ledhälsa, friska organ och cellmembran, är viktig för hjärnhälsan och minnet och skapar en god hormonell balans. En god omega 3 kvot har terapeutiska effekter och kan även motverka och förebygga t.ex depression, ADHD, och kardiovaskulära sjukdomar. Alfalinolensyra (ALA) är en livsviktig omega 3 fettsyra, som kroppen inte kan bilda själv. Den finns i fiskfett utvunnet från lax, makrill, anjovis, sill. Den finns även även i hampafrön, sojabönor och valnötter. ALA är förstadium till omega 3 fettsyrorna EPA och DHA. Dessa kan bildas i kroppens ämnesomsättning. Därför är det vanligt att vegetarianer och veganer har en sämre fettsyraprofil om de inte intar ren fiskolja. Vår kropp kan till en liten, liten procent omvandla vegetabilisk olja till EPA och DHA. Men det brukar inte vara tillräckligt. Så veganska kapslar rekommenderar jag väldigt sällan. Även de som är allergiska mot fisk och skaldjur kan ta denna rena omega-3 Premium från ArcticMed eftersom den inte innehåller fiskprotein. 
Omega 6 är den andra livsviktiga (essentiella), fleromättade fettsyran, likt omega 3. Vi hittar den främst i nötter och växtoljor men även i kött. Den finns naturligt i modersmjölk som gammalinolensyra (GLA). GLA reducerar PMS, förbättrar huden, har en gynnsam effekt på torr hud och eksem, balanserar hormoner mm. Arakidonsyra (AA) som är en omega 6 fettsyra hittar vi främst i kött. Det är denna del av omega 6 familjen som har fått ett dåligt rykte om sig och har gett stora fördomar för hela omega 6 familjen. AA är i små mängder väldigt viktig för vår hjärnfunktion, men i större mängder ökar den inflammation i kroppen. Därför pratar många om att omega 6 är ohälsosam och skapar inflammation. Men det är inte en rättvis bild av omega 6 fettsyrorna. Det viktiga är att vi har en god balans mellan omega 3 och 6. Den optimala balansen är 1:1 men de senaste decennierna har vi kommit ur balans och det är vanligare med att balansen ligger på 1:15. DET skapar ett inflammatoriskt tillstånd och beror på vår kost och livsstil, men det betyder inte att vi skall vara rädda för omega 6. 
Omega 7 utvinns främst ur havtornsbär. Dess kända egenskaper är att återställa funktionen i kroppens cellmembran, vävnader och slemhinnor. Havtorn innehåller dessutom betydelsefulla mängder av antioxidanter.
Oljesyran omega 9 är en enkelomättad fettsyra som finns speciellt i oliv-, avokado-, jordnöts-, mandel- och rapsolja. Kroppen kan själv tillverka omega9 och räknas därför inte till en essentiell fettsyra.

Studier visar att vi har gått från omega 3/6 balansen 1:1 till 1:15 på 100 år. ArcticMed ser via sina tester att personer kan gå från 1:15 till 1:3 på endast 100 dagar. Och det är helt fantastiska resultat man kan förvandla i sin kropp på denna korta tid. Jag vet att många upplever att de inte klarar av feta produkter. Det beror oftast på lever och gallproblem. Dessa besvär kan jag parallellt lindra med hjälp av bioresonans, som balanserar organens funktion i kroppen. Ihop med näringsprogram, som stöttar kroppens funktioner så upplever många en stor förändring. Och fungerar kroppen som den ska så kan även näringen gå dit den ska och kroppen kan läka på cellnivå. Kroniska sjukdomar och besvär betyder inte att de kommer att vara med oss hela livet. Kronisk betyder bara att något är långvarigt. 

Varför ArcticMed Omega-3 Premium?

  • Marknadens bästa och mest oxidationssäkra Omega-3 produkt med Omega-9 och polyfenoler.
  • Naturliga oljor, aldrig högkoncentrat eftersom högkoncentrat inte får med sig hela fettsyrakomplexet samt tappar oxidationsmotstånd.
  • Vitamin-E räcker inte som oxidationsskydd när fiskoljan kommer in i kroppen.
  • ArcticMed använder sig därför även av hydroxytyrosol och andra polyfenoler från kallpressade oliver för överlägset oxidationsskydd (den sträva känslan du kan få i halsen av en riktigt bra olivolja beror på dessa fantastiska polyfenoler)
  • Endast flytande olja eftersom vi är stolta över vår olja och inte behöver gömma dålig smak och lukt i kapslar, något som annars är vanligt förekommande.
  • Kapslar blir både dyrare per gram Omega-3 samt jobbiga att ta i den mängd naturlig olja som behövs för att komma upp i 2000-3000 mg Omega-3/dag vilket krävs för en ordentlig hälsoeffekt.

Om du enbart vill byta produkt och börja köpa denna olja, istället för det du har hemma just nu, så går det utmärkt att göra det. Du är inte bunden att köpa en viss mängd. På ditt första köp hos ArcticMed ger jag dig 10% rabatt med koden: styrka. Så kom ihåg att skriva det i kassan. Du kommer att ha tillgång till denna olja (finns i naturell och i citronsmak) direkt via mig på kontoret. Så köper du direkt av mig är det också lite billigare (299 kr). Jag vill poängtera att den med citronsmak är en favorit bland de flesta. Den innehåller inte pektin, utan citronoljan är utvunnen ut citronskalet på ekologiska citroner. Därför fungerar den bra för dem som är känsliga mot citrus. 
Det går bra att enbart göra testet - en fettsyraprofil. Det krävs inte att du köper eller binder upp dig på något abonnemang med Premium oljan. 
Äter du blodförtunnande läkarmedel skall du rådgöra med din läkare först (om du eventuellt skall minska på din dos) eftersom omega-3 har en naturligt blodförtunnande effekt och positiv verkan på blodkärlen - ett riktigt läkemedel :) 

Jag är så glad över att ha denna juvel i mitt sortiment och jag hoppas du också kommer att vara nöjd. Dela gärna denna information med dina vänner - man vet aldrig vem som kan ha nytta av att få da del av hälsoråd. 
Ha en fantastisk dag och du är välkommen att kontakta mig på holistiskstyrka@gmail.com om det dyker upp funderingar. 

Mer information om oljan hittar du HÄR.